Duurzaam produceren

Duurzame mode

Moeder Aarde verdient alle zorg die we kunnen geven, bij elke stap die we zetten. Daarom onderneem ik stappen om ervoor te zorgen dat we allemaal deel uitmaken van deze beweging, jij als klant en ik als designer.

Ik produceer alleen artikelen als ik een bestelling krijg, om zo textielverspilling door overproductie te vermijden. De ultramoderne printtechnologie van mijn partner creëert bijna geen afvalwater en verbruikt minder energie, waardoor onze ecologische voetafdruk kleiner wordt. De inkt die voor het printen wordt gebruikt, is op waterbasis en vrij van schadelijke chemicaliën. De overgebleven inkt wordt volgens de richtlijnen van de inktleverancier afgevoerd.

Productietijden

Omdat elk product op aanvraag wordt gemaakt, betekent dit dat ik, zodra je de bestelling hebt geplaatst, eraan ga werken om het bij je te bezorgen. Het kost tijd om je mooie product met liefde en zorg te maken en te verzenden. Door elke bestelling on-demand te maken, kunnen we allemaal bijdragen overproductie te voorkomen. Zo maken we deel uit van de duurzame modebeweging. Houd er rekening mee dat kopen in deze winkel geen levering voor de volgende dag kan bieden. Het duurt iets langer dan dat, in de hoop dat je het eens bent met deze win-winsituatie.

Wasvoorschrift en onderhoud

Deze stof blijft perfect in vorm en is heel gemakkelijk in het onderhoud. Strijken is niet nodig, zelfs afgeraden. Was de kleding binnenstebuiten met een zacht wolprogramma. Hang het na het wassen te drogen (zeker geen wasdroger gebruiken).

Wees voorzichtig met ruwe oppervlaktes, scherpe objecten en klittenband,
omdat deze de witte vezels uit de stof kunnen trekken en het uiterlijk van de kleding kunnen beschadigen. Mocht dit toch ontstaan dan wordt aangeraden om met een passende kleurstift dit lusje in te kleuren. Zelf heb ik hier ervaring mee dankzij onze kat Lucky ( ;

Kenmerken Stoffen

Voor de Yoga leggings, shorts, tops, rashguards/ lange mouwen geldt de volgende stof samenstelling: 82% polyester/18% spandex.

– Gewicht stof: 224 g/m²

– Geprint, gesneden en hand genaaid.

– Materiaal heeft een 4-way stretch, wat betekent dat de stof uitrekt en herstelt op zowel kruis – als lengtekorrels.

– Gemaakt met een glad, comfortabel microvezelgaren.

– Elastische heupband die mooi aansluit op je lichaam.

– Kijk voor de passende maat in de bijgevoegde maattabellen lijst voordat je bestelt.