Retour, claim & herroepingsrecht

Gewaardeerde klant,

Alle verzendingen vragen veel van Moeder Natuur en ook hierin wil ik meedenken. Daarom vraag ik om op alle mogelijke manieren verantwoordelijkheid te nemen voor alle bestellingen. Controleer het adres alvorens de order te plaatsen. Ook hoop ik dat je je huis niet als paskamer wilt gebruiken door veel verschillende items te bestellen om ze daarna weer terug te sturen. Als je vragen hebt over de maten, of andere onderwerpen, beantwoord ik deze graag zodat je een weloverwogen keuze vooraf kunt maken.

Retour:

Neem contact met mij op middels support@nataschavanes.com. De kosten voor deze retouren komen voor jezelf. Ik raad aan om altijd met een track & trace code te verzenden. Wanneer onverhoopt blijkt dat een pakket vermist is, loop je geen risico. Na ontvangst van het geretourneerde artikel zal je bevestiging krijgen via mail en binnen 14 dagen het geld teruggestort krijgen. Retour adres: Fingerprint Art Natascha van Es, Hof van Gent 19, 7007 JS, Doetinchem, NL.

Claim:

Als er een probleem met de producten is of iets anders in de bestelling opmerkt, neem dan contact op via support@nataschavanes.com. Belangrijk dat je hierbij je ordernummer vermeldt, een duidelijke beschrijving van de klacht weergeeft en eventueel wanneer mogelijk foto’s meestuurt. Er zal dan z.s.m contact worden opgenomen.

Claims voor verkeerd bedrukte / beschadigde / defecte items moeten binnen 2 weken na ontvangst van het product worden ingediend. Voor pakketten die tijdens het transport verloren zijn gegaan, moeten alle claims direct na het ontdekken en uiterlijk binnen 2 weken na de geschatte leverdatum worden ingediend. De goedgekeurde claims zullen uiteraard op mijn kosten netjes worden afgehandeld.

Wanneer er door jou een “neerzet toestemming” is gegeven aan een bezorgdienst om het achter te laten bij afwezigheid aan de deur of in de tuin en het pakket onverhoopt niet aanwezig blijkt te zijn, heb je helaas geen recht om het missende pakket te claimen. Er is namelijk zelf toestemming gegeven om het onbeheerd achter te laten en kan het nadien evt. door derden worden meegenomen.

Verkeerde adres / niet opgeëist: Als je een adres opgeeft dat door de koerier als onvoldoende wordt beschouwd, of als de zending niet wordt opgeëist, dan zal je pakket teruggestuurd worden naar mij. Je bent aansprakelijk voor de kosten voor het opnieuw verzenden zodra we een bijgewerkt adres met je hebben bevestigd (indien en voor zover van toepassing).


Ik accepteer geen retourzendingen van maatwerk of verzegelde goederen, zoals o.a. gezichtsmaskers, die om gezondheids- of hygiëneredenen niet geschikt zijn om te retourneren. U gaat hierbij akkoord dat geretourneerde bestellingen met gezichtsmaskers niet opnieuw kunnen worden verzonden en zullen worden verwijderd. Kleding die duidelijk al gedragen is en niet in nieuwstaat terugkomt, daarvan behoud ik het recht de restitutie van het geld te weigeren.

Leidt dit niet tot een oplossing, dan is het mogelijk om uw geschil aan te melden voor bemiddeling via Stichting WebwinkelKeur via https://www.webwinkelkeur.nl/kennisbank/consumenten/geschil. Vanaf 15 februari 2016 is het voor consumenten in de EU ook mogelijk om klachten aan te melden via het ODR-platform van de Europese Commissie. Dit ODR-platform is te vinden op http://ec.europa.eu/odr. Wanneer uw klacht nog niet elders in behandeling is dan staat het u vrij om uw klacht te deponeren via het platform van de Europese Unie.

Kennisgeving voor EU-consumenten Volgens artikel 16, onder c) en e), van Richtlijn 2011/83 / EU van het Europees Parlement en de Raad van 25 oktober 2011 betreffende consumentenrechten, kan in het herroepingsrecht niet worden voorzien in: 1. de levering van goederen die volgens specificaties van de consument zijn gemaakt of die duidelijk gepersonaliseerd zijn; 2. verzegelde goederen die na levering zijn ontzegeld en dus niet geschikt zijn voor retournering vanwege gezondheidsbescherming of hygiënische redenen of niet ontvangen in nieuwstaat. Daarom behoud ik het recht om retouren naar eigen goeddunken te weigeren. Natuurlijk zal dit netjes overlegd worden.